vineri

Cum bloggerii castiga bani?

Modalitati de castigat bani cu ajutorul unui blog sunt multe.
Dar haideti sa incepem cu cea mai simpla cale - Google AdSense.

Ati auzit de asa ceva?Este o descoperire geniala, care, putem spune ca a zguduit userii de net din vest cativa ani in urma. O modalitate, nu ma voi teme de acasta combinatie, super-pasiva de castig. Pui codul Google AdSense pe blogg si robotul (sarmanelul) incepe sa citeasca ce oare ai mai scris. Si in dependnenta de eseul tau, acest brav robotel, va alege anunturile cu tema corespunzatoare. De exemplu, daca ai scris despre catelul tau iubit, atunci si anunturile se vor arata tot din aceeasu tematica, ceva de genul: despre harana pentru catei, despre lesa, poze cu catei etc. daca scrii despre calatoria ta in Europa, atunci si robotelul sa va incorda un pic si va arata anunturi despre rabaturile la biletele de calatorie sau preturile diferitor hotele etc.

Dar ce sa mai explic atat. Vezi blogul meu. Vezi sunt diferite anunturi la sfarsitului fiecarui post? Uite astea-s. Ele ne hranesc. Daca cineva se va interesa si va face click pe vre-un anunt, atunci stapanul blogului primeste niste banuti.

Cel mai interesant lucru insa, daca ati observat, este ca anunturile in engleza Google le arata aproape de tematica blogului meu --- despre bloguri, cele in romana insa, de regula nu prea sunt, iar daca sunt, nu au nimic comun cu tematica blogului meu. Si stit de ce? Pentru ca inca prea putini oameni (bloggeri) au inteles avantajului transportului mecanic fata de cel de tractiune, adica publicitatea pe internet facuta ina sa fel comparativ cu cea TV. Doar cateva companii platesc pentru acest servici. De aia si robotelul are ceva bataie de cap. El sarmanul nu poate gasi anunturi despre blogguri in romana pentru a le plasa pe blogul meu. Iar spatiul trebuie completat cu ceva, iata el pune ceea ce are in arsenal. E la fel ca si cum ai merge intr-un restaurant si ai face comanda de o parjoala iar chelnerul iti aduce un piure de morcov pentru ca nu are altceva mai bun.

Nu stiu ce vedeti voi, eu insa vad aceste anunturi cu o alta tematica la momentul scrierii acestui eseu. Google pur si simplu nu are mare alegere in anunturile in limba romana.

Dar nu-i nimic. Internetul din Republica Moldova se dezvolta in tempouri rapide, ramane in urma cu vre-o 5 ani. Dar daca va continua tot asa sa se dezvolte atunci, crede eu, in 3 - 4 ani se va nivela situatia. Asa acum ar fi timpul. Daca cineva din cititorii mei, undeva au intarziat, acum au posibilitatea sa ne ajunga din urma si sa fie la locul potrivit la timpul potrivit.

Da, daca cineva doreste sa puna la el pe blogg ideile mele, poftim, sunteti binevenit. DOAR CA!!! Puneti adresa acestui blog neaparat, iar link-ul trebuie neaparat sa fie functionabil. Si fraza de invitatie sub articol sa o scriti. Mai in scurt aceasta fraza trebuie sa arate cam asa:

Vrei sa afli cum sa castigi bani cu ajutorul bogului tau? Citeste "Totul despre Blog" la http://totuldespreblog.blogspot.com/

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template