vineri

Despre Blog si Bloggeri...

Necatand la faptul ca termenii "blog" si "blogger" sunt relativ noi, omenirea i-a cunoscut de mult timp in urma. Ii numeau altfel. Mai tineti minte (care au facut-o) cand veneati acasa si mergeati in camera voastra (mai ales fetele) si seara, cand toti se culcau si era liniste in casa, deschideati un caietel si incepeati sa scriti ce ati facut azi, cu cine ati vorbit, cine si ce v-a zis, cu cine v-ati certat si pe cine ati cunoscut? Apoi il ascundeati undeva sa nu-l gaseasca nimeni. Il numeam cu totii "zilnicul meu".

Cei indragostiti completau "zilnicul" noptile. "Zilnice" aveau copiii si batranii, imparatii si menajerele, doctorii si avocatii, aristocratii si oamenii simpli.

Cu timpul, milioane de zilnice au fost distruse fiind arse, rupte sau aruncate. Cele care au ajuns in zilele noastre, se prafuiesc undeva in podul casei. Este o pierdere colosala a textelor pretioase si a potentialului castig, care ar putea fi obtinut aceste pagini deja scrise.
Generatia noua, care mai duc astfel de zilnice, au devenit mai putin romantici dar mult mai intreprinzatori decat copii si buneii lor. In locul "zilnicelor" demodate, ei au inceput sa-si expuna gandurile pe Internet facunde-le accesibile milioanelor de oameni.

Mai mult ca atat, tot mai multi oameni incearca sa transforme fiecare cuvant in bani, chiar daca acest cuvant este scris gresit. O parte a bloggerillor, cea lenoasa, ai mers si mai departe. Ei in genere au inlocuit cuvantul cu video, conudcadu-se dupa principiul "Mai bine odata sa vezi decat o suta de ori sa auzi". Aceasta inlocuire, deloc nu a diminuat veniturile lor, ci dimpotriva - veniturile au crescut.

Ah timpuri, ah obiceiuri. Unde merge lumea! Pensionarii is creaza blogguri unul dupa altul (este clar ca nu la noi in MD ci in tarile mai instarite), tinerii is vand blogurile pe milioane de dolari. In curand, persoana care nu are in blog, va arata la fel ca dinosaurul care inca nu are posta electronica.

Daca inca nu v-ati alaturat blogomaniei, va recomand sa va grabiti. Nu de alta dar, valul galagios va trece peste voi si-i va duce pe fericitii detinatori de bloguri departe inainte, nelasand nici o speranta de ai ajunge vre-o data.

-----------------------------

Acest articol poate fi publicat pe site-ul sau blogul Dvs, doar ca e nevoie de indicat numele autorului si sa plasati link-uri functionabile la sfarsitul articolului.

0 comentarii:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template